Manifestació VeP2019

Com cada any l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears va organitzar en el marc del programa Vacances en Pau, una manifestació lúdico-reivindicativa per concloure les vacances d’aquests infants a Mallorca amb una activitat per sensibilitzar la població sobre el conflicte i situació que viuen ells i tot el poble sahrauí, i a l’hora exigir que es posi fi a aquest conflicte a través del referèndum d’autodeterminació que els correspon i puguin tornar a la seva terra. La manifestació va ser el passat divendres 30 d’agost a Palma.

A més, aquest any es commemora el 40è aniversari de la primera iniciativa de Vacances en Pau a l’Estat espanyol duta a terme per la RASD juntament amb el PCE, quan 100 nins i nines van passar les primeres vacances a Madrid, i 32 anys que l’AAPSIB porta a terme aquest programa a les nostres Illes. Cal recordar que aquests infants vénen a passar les vacances aquí com a ambaixadors del seu poble i per poder allunyar-los per uns mesos de les altes temperatures dels campaments de refugiats on es veuen obligats a viure perquè la terra on van néixer els seus pares i avis els ha estat robada.

L’AAPSIB agraïm a tothom que ahir ens va acompanyar a la manifestació; a Tambors per a la Pau que com en anys anteriors amb la seva música van posar la nota alegre i festiva a la manifestació; a les famílies d’acollida i als nins i nines que amb les banderes van posar el color durant tot el camí; als representants de les institucions (Govern, Consell de Mallorca, Ajuntaments, parlamentaris) entre elles la consellera del Govern Balear, Fina Santiago i a totes i tots els amics del poble sahrauí.

La presidenta de l’AAPSIB va llegir el comunicat agraint a les famílies la seva solidaritat i generositat. Va recordar els 40 anys de l’inici de vacances a Pau, va recordar que els sahrauís són els nostres refugiats i va denunciar l’ocupació del Sàhara Occidental i va exigir la implicació del govern Espanyol perquè el poble sahrauí pugui decidir el seu futur i retornar a la seva terra.