Ja han arribat!

Ja són aquí amb nosaltres els petits ambaixadors del poble sahrauí del programa Vacances en Pau 2019, que enguany fa 40 anys.

Dissabte passat, dia 29 de juny, a la matinada han arribat a l’aeroport de Palma amb un vol xàrter de la companyia Air Algerie, 90 nins i nines sahrauís procedents dels campaments de refugiats de Tindouf (Algèria).

73 dels 90 infants han quedat a Mallorca, mentre 12 són acollits per famílies a Eivissa i 5 a Menorca.

Després de passar el control de Policia Nacional amb el passaport col·lectiu amb què viatjava el grup d’infants, se’ls ha dirigit a la sexta planta on membres de l’associació els esperaven per tal de donar-los la benvinguda i organitzar-los per a que les famílies els recollissin ordenadament. 

A partir de les 5.30h de la matinada els responsables dels grups de famílies han començat a telefonar a les famílies per a que es dirigeixin a l’aeroport a cercar el seu infant assignat. 

A les 6h arribaven ja les primeres famílies que s’han retrobat amb emoció, en el cas dels infants que ja havien vingut altres anys i amb il·lusió amb els infants que venien per primera vegada. A les 8h del matí tots els infants ja estaven amb les seves famílies corresponents.

L’operació d’arribada ha estat un èxit gràcies a la col·laboració i suport del personal de l’aeroport, d’AENA, de la Policia Nacional, que any rere any ens han facilitat en tot moment la nostra tasca.

Aprofitam l’ocasió per informar-vos que el proper dissabte 13 de juliol, hem organitzat una festa de benvinguda pels infants de Vacances en Pau, al Parc de sa Rectoria de Binissalem, que començarà a les 18.30h. A les 20h està previst el parlament de les autoritats.

Un estiu més aquests petits ambaixadors del poble sahrauí gràcies a les seves famílies d’acollida que les cuidarà con un fill més, gaudiran d’unes vacances fora de les altes temperatures dels campaments i de les mancances que pateixen ells i les seves famílies, passaran una revisió mèdica i coneixeran un altre cultura. 

La nostra associació pot dur endavant aquest projecte gràcies a una subvenció del Govern Balear i de l’Ajuntament de Palma i el suport de molts de municipis, empreses col·laboradores i voluntaris i voluntàries de l’AAPSIB.