Viatge d’una delegació als campaments de refugiats

El passat  diumenge 25 de febrer i fins el dijous 1 de març una delegació formada pel president i la gerent del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Joan Verger i Antònia Rosselló, a més a més d’una regidora de l’Ajuntament d’Alaró,  Aina Sastre, i la presidenta i el coordinador sanitari de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, Catalina Rosselló i Pep Bibiloni, viatjaren als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf amb l’objectiu d’inaugurar un dispensari de salut a la daira de Lemsid, juntament amb les autoritats del ministeri sahrauí de salut pública i de la wilaya de Bojador. Aquesta construcció forma part del projecte de Suport al sistema de salut Sahrauí, que desenvolupa la nostra associació i financia el Fons. Així mateix, dugueren a terme el seguiment i supervisió d’altres projectes que l’AAPSIB executa als campaments.

També assistiren als actes organitzats per commemorar el 42 aniversari de la REPÚBLICA ÀRAB SAHRAUÍ DEMOCRÀTICA i compartiren bons moments amb els nostres germans i germanes sahrauis, sempre gaudint de la seva hospitalitat i del te sahraui.

Es va aprofitar també perquè la delegació de salut de l’AAPSIB mantingués, fins al 8 de març, diverses reunions i activitats de coordinació i supervisió de la situació actual dels campaments i reafirmar les aliances amb el sector salut, entre elles amb el ministre de salut i el director de cooperació sahrauins, amb els coordinadors del Programa integral de salit infantil (PISIS), amb el director de recursos humans i amb el ministre de joventut per a la coordinació sanitària del programa Vacances e Pau.

28279043_1602368553203602_130081700521973684_n DSC_0133 DSC_0145 DSC_0198 DSC_0161

 

Reunió President Fons- Ministre Joventut 42 aniversari RASD 2 Confer Sahara Rise Conmemoración 42 Aniversari RASD Entrevista President FONS- Min Salut Inauguració Dispensari Lemsid Obres dispensaris Chereifia PISIS R. Nat a Haima