RETORN DEL CAMPAMENTS DE REFUGIATS

La delegació balear que el passat 18 d’octubre va partir cap als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf ja ha tornat.

Han pogut compartir quatre dies molt intensos amb famílies sahrauís i han pogut comprovar un cop més l’hospitalitat, dignitat, valentia i resistència d’aquest poble germà. La seva gran organització que fa que encara resisteixin després de més de 40 anys d’exili.

La delegació estava composta per representants de les nostres Institucions, famílies acollidores del programa Vacances en Pau i persones interessades en la causa sahrauí.

unnamed-17

El programa dut a terme va ser molt intents: es varen reunir amb el president del Parlament Sahrauí, Jatri Adduh, amb el president de la Mitja Lluna Roja Sahrauí i varen poder visitar els magatzems on se guarda tota l’ajuda humanitària. Varen mantenir una reunió amb el president d’AFAPREDESA (Associació de familiars de desapareguts i presos politics sahrauís), com també amb el ministre de Cooperació Sahrauí, Bulahi Sid Mohamed Fadel, el ministre de Salut Pública, Mohamed Lamin Deddi, amb el director de Joventut i Esports i amb la directora de la Unió Nacional de Dones Sahrauís. També visitaren el museu de la guerra i la wilaia de Dajla, on varen ser rebuts pel governador, Salek Baba i varen poder comprovar els danys causats per les inundacions del passat mes d’octubre del 2015.

image image-2

També van visitar dos hospitals i dispensaris per fer un seguiment dels projectes d’urologia i PISIS finançats pel Govern i Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació i realitzats i coordinats per la nostra Associació. També es va fer el seguiment dels projectes fets per rehabilitar els danys causats per les inundacions i finançats pel Consell i Govern. No podia faltar tampoc la visita a escoles i escoles bressol.

unnamed-32 unnamed-31

El darrer dia els va rebre Brahim Ghali, el president de la República Àrab Sahrauí Democràtica, qui va agrair la nostra visita destacant la seva importància per al poble sahrauí.

Les famílies mallorquines han conviscut tots els dies amb les famílies sahrauís i els seus infants d’acollida.

image-1 unnamed-6 Durant aquest quatre dies la delegació ha pogut comprovar la gran injustícia que pateix el poble sahrauí vivint com a refugiats a un dels deserts més inhòspits “La Hamada”, pendent del referèndum d’autodeterminació per poder retornar a la seva terra: el Sàhara Occidental.