Festa de benvinguda VeP2019

Dissabte dia 13 a la tarda va tenir lloc la festa de benvinguda als nens i nenes sahrauís i les seves famílies d’acollida. Durant la festa vam comptar amb l’actuació solidària del grup “MEL I SUCRE” que va fer que els nens i les famílies i totes i tots els voluntaris de l’AAPSIB gaudíssim amb les seves actuacions.

Va ser una trobada per agrair a les famílies tant repetidores com noves la seva solidaritat i el seu esforç, tot i que algunes han tingut problemes d’adaptació i enyorança amb paciència i afecte a poc s’han anat solucionant.

Ens van acompanyar en representació del Govern Balear, el director general de Cooperació en funcions a qui li vam agrair el seu suport i amistat durant els últims 4 anys. També ens van acompanyar el vicepresident d’Afers Socials i Cooperació del Consell de Mallorca, així com el batle del municipi de Binissalem (on va tenir lloc la festa) i tres regidors del seu equip. Tots van reclamar justícia per al poble sahrauí donant el seu suport al referèndum d’autodeterminació.

Vam commemorar els 40 anys de Vacances en Pau a nivell estatal, quan el 1979 un grup de cent nens sahrauís d’edats compreses entre sis i catorze anys van arribar a Madrid per passar 35 dies a Espanya, la majoria fills de combatents del Front Polisario; van venir convidats pel Partit Comunista d’Espanya.

Recordem que la nostra associació porta 32 anys amb el programa vacances en pau, gràcies a l’ajuda del Govern Balear i l’Ajuntament de Palma amb el suport de molts municipis de les nostres illes però sobretot gràcies a la solidaritat de tantes i tantes famílies de les nostres Illes, gràcies a elles aquests nens poden passar un estiu fora del desert un lloc inhòspit, un lloc que no els correspon ja que tenen una terra rica, el Sàhara Occidental, ocupat pel Marroc.

Desitgem tant als nens com a les famílies un estiu ple de vivències i experiències. Després del parlament gaudirem d’un bon berenar-sopar que tant les famílies com els voluntaris de l’AAPSIB havíem preparat.

També volem agrair el donatiu fet per Toni Rosselló del Pub Es Fixo de Maria de la Salut i a Maria del Mar per la iniciativa solidària. El mateix dia de la festa varen entregar un donatiu de 505 euros per la venda de camisetes.