Ja han arribat!

JA HAN ARRIBAT A LES ILLES ELS NOSTRES PETITS AMBAIXADORS DEL POBLE SAHARAUI DEL PROGRAMA DE L’AAPSIB “VACANCES EN PAU 2017”

 L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears us informa que avui, dia 3 de juliol, a la matinada han arribat a l’aeroport de Palma amb un vol xàrter de la companyia Air Algerie, 95 nins i nines sahrauís procedents dels Campaments de Refugiats de Tindouf (Algèria).

D’aquests 95 infants; 47 venen per primer vegada i 48 són repetidors. A Mallorca s’han quedat  un total de 89 infants, 2 han anat cap a Menorca, 3 a Eivissa i 1 a Formentera.

Desprès de passar el control de Policia Nacional amb el passaport col·lectiu amb el que viatjava el grup d’infants, se’ls ha dirigit a la sexta planta on membres de l’associació els esperaven per tal de donar-los la benvinguda i organitzar-los per a que les famílies els recollissin ordenadament.

A partir de les 2.30 de la matinada els responsables dels grups de famílies han començat a telefonar a les famílies per a que es dirigeixin a l’aeroport a cercar el seu infant assignat.

A les 3h arribaven ja les primeres famílies que s’han retrobat amb emoció, en el cas dels infants que ja havien vingut altres anys i amb il·lusió amb els infants que venien per primera vegada. A les 4h del matí tots els infants ja estaven amb les seves famílies corresponents.

L’operació d’arribada ha estat un èxit gràcies a la col·laboració i suport del personal de l’aeroport, d’AENA, de la Policia Nacional, que any rere any ens han facilitat en tot moment la nostra tasca.

Aprofitam l’ocasió per informar-vos que el proper dissabte 8 de juliol, hem organitzat una festa de benvinguda pels infants de Vacances en Pau,  al Parc de sa Rectoria de Binissalem, que començarà a les 18.30h. A les 20h està previst el parlament de les autoritats.

Un estiu més aquests petits ambaixadors del poble sahrauí gràcies a les seves famílies d´acollida que les cuidarà con un fill més, gaudiran de unes vacances fora de les altes temperatures dels campaments i de les mancances que pateixen ells i les seves famílies, passaran una revisió mèdica i coneixeran un altre cultura.

La nostra associació pot dur endavant aquest projecte gràcies a una subvenció del Govern Balear i de l’Ajuntament de Palma i el suport de molts de municipis, empreses col·laboradores i voluntaris i voluntàries de l’AAPSIB.

IMG_2075 IMG_2077 IMG_2081 IMG_2083 IMG_2095 IMG_2104 IMG_2114