Unes vacances en pau diferents

Des que es va suspendre el programa Vacances en Pau 2020 degut a la crisi sanitària de la COVID-19, el Front Polisario, junt amb les associacions amigues del poble sahrauí, ha estat treballant en un programa alternatiu en els campaments de refugiats sahrauís de Tindouf.

El Ministeri de Joventut i Esports de la RASD i el Ministeri de Sanitat i el de Formació han impulsat aquest nou programa alternatiu amb l’objectiu de millorar les condicions de vida dels infants, la seva formació i pal·liar totes les mancances que pateixen durant l’estiu als campaments.

Vacances en Pau 2020 va dirigit als més de 12.000 infants de les cinc wilaies que formen els campaments: Aaiun, Smara, Auserd, Dajla i Bojador (27 de febrer). L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB) també hi participa gràcies al finançament d’una part aportat per la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears.

El programa és possible gràcies a les institucions solidàries amb el Sàhara, el moviment solidari, les famílies i desenes de sahrauís. Gràcies a tots ells els nostres petits ambaixadors, tot i que amb mancances, podran gaudir d’un estiu amb un poc de diversió, oportunitats d’aprenentatge i amb algunes de les seves principals necessitats cobertes.

Fruit d’aquest esforç s’ha pogut dur endavant aquest programa alternatiu, tot i la situació complexa i excepcional que s’està vivint.

Confiem que les properes Vacances en Pau els infants sahrauís les puguin passar amb les famílies d’acollida balears.

Sàhara lliure!