Caravana solidària

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears està participant activament en la propera caravana solidària per al poble sahrauí que en breu es posarà en marxa per fer arribar material als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf.

Demà, 12 de novembre, està prevista l’arribada al Port d’Alacant d’un vehicle Toyota i equipaments sanitaris diversos, adquirits per l’AAPSIB, imprescindibles per desenvolupar les múltiples activitats del Programa integral de salut infantil sahrauí “PISIS”.

Formen part de la caravana solidària que via marítima fins a Oran, i després per carretera passant per Bechar, arribarà a Tindouf. Està previst que estigui a destí a final de mes.

El “PISIS” és el programa bàsic de l’atenció sanitària infantil, comprèn els programes de vacunació infantil, de l’infant sa, seguiment i atenció als nins i nines amb malnutrició, lluita contra l’anèmia, educació sanitària i tallers de nutrició dirigits a les mares.

Els acords de col·laboració entre el Ministeri de Salut Pública de la RASD i l’AAPSIB s’han renovat de nou aquest any durant la recent visita del Sr. Ministre de Salut Mohamed-Lamin.

Tot això és possible per la feina encomiable, diària i sistemàtica, en condicions molt precàries, de les infermeres i sanitaris sahrauís, per l’existència d’un nombrós voluntariat cooperant sanitari, pel suport de nostres socis i simpatitzants i els que ens dona des de fa més de 20 anys el “Govern de les Illes Balears” i el “Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació”.